info-grece.comiNFO-GRECE.com
  Accueil » Livres Grecs » Littérature Contemporaine » Romans » 960847230X Mon compte  |  Panier  
Recherche
 
Recherche avancée
Auteurs & Artistes
 Listez tous nos auteurs et artistes 
Nos rubriques
Musique grecque »
DVD/Vidéo »
CD-Rom/Multim.
Livres Grecs »
  Littérature Contemporaine »
    Biographiques
    Cinéma/Télévision
    Historiques
    Immigration
    Nouvelles
    Policiers
    Romans
    Théâtre
    Récits de voyage
  Littérature Moderne »
  Littérature étrangère »
  Art »
  Musique »
  Poésie
  Gastronomie
  Essais »
  Jeunesse »
  BD
Livres Français »
Livres en anglais »
Livres en allemand »
Langues »
Guides Grèce & Chypre »
Cartes de Grèce »
Autres guides »
Spécial JO »
Plaisir d'offrir
Revues
Spectacles
Réduction transport »
Cadeaux de Pâques
Cadeaux de Noël »
Recommandés Plus
Lexiko gia to scholeio kai to grapheioLexiko gia to scholeio kai to grapheio
Georgios Babiniotis
78,95 €
Nouveautés Plus
Un grand week-end à AthènesUn grand week-end à Athènes
Editions Hachette
9,90 €
Informations
Qui sommes-nous ?
Conditions de vente
Disponibilité
Livraisons & retours
Vie privée
Nous contacter
----------
Libraires, Ecoles, Associations
Club iNFO-GRECE

Me ta ftera tis athootitas

16,88 €
[ Avec les ailes de l'innocence ]

"Είδα τη μακαρίτισσα τη μητέρα μου στον ουρανό πολύ ψηλά. Στην αρχή ήταν μέσα σ' ένα σύννεφο, ύστερα βγήκε και την είδα ολοζώντανη. 'Μαριγώ!' 'Μαριγώ!' φώναξε με φωνή αγριεμένη, 'πες να χτυπήσουν τις καμπάνες! Τις καμπάνες!' έλεγε και η φωνή που είχα ακούσει τόσο δυνατά έσβηνε και ακουγόταν ο αντίλαλος, καθώς εκείνη απομακρυνόταν και τυλίχτηκε ξανά στο σύννεφο. Είμαι ακόμα αναστατωμένη, τρέμω μη μας συμβεί κάνα κακό. Λένε πως όταν βλέπεις κάτι στον ουρανό, το όνειρο είναι για τη χώρα". "Μια αίσθηση γλυκιά ρομαντισμού απλώθηκε στο στήθος μου κι άγγιξε την καρδιά μου. Μια περίεργη πνοή δονούσε παρορμητικά στη σκέψη μου και μια τρελή ιδέα σφηνώθηκε στο νου μου. Να γράψω εγώ, με τα πενιχρά μου εφόδια, με τα λίγα γράμματα που είχα μάθει, την ιστορία μιας ζωής και μιας αγάπης που ξεπερνούσε τα μυθιστορήματα σε φαντασία".

Τα “Φτερά της αθωότητας”, το πρώτο μυθιστόρημα της Ελευθερίας Λιαρούτσου, μας μεταφέρει στην κρητική επαρχία του Μεσοπολέμου. Μέσα από τα ξέγνοιαστα εφηβικά μάτια της Τασίας παρακολουθούμε τη ζωή σ' ένα μικρό χωριό της μεγαλονήσου, όπου κυριαρχεί το αρχοντικό της Χατζηδουκάκαινας. Οι μορφές του Μανώλη Καπετανάκη (καπετάν-Μανώλη, μυστικού καρπού νεανικού αμαρτήματος της αρχόντισσας, ανομολόγητου και στον ίδιο μέχρι την εγκατάστασή του στο χωριό), αλλά και της Ρήνης που είναι στη δούλεψη της αρχόντισσας, αποδεικνύονται καθοριστικές για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της Τασίας.
Στη σκοτεινή δεκαετία του 1930, η ηρωίδα -παντρεμένη πια- θα κατέβει στην πόλη. Μέσα από την περιγραφή της προσωπικής της ζωής γινόμαστε κοινωνοί των γεγονότων που σημάδεψαν μια εξαιρετικά ταραγμένη εποχή: Των αγωνιών και των δυσκολιών μιας γενιάς που γεννήθηκε και μεγάλωσε στ' αποκαΐδια του Μεγάλου Πολέμου, συμφιλιώθηκε με την αγωνία του Μεσοπολέμου, πληγώθηκε από τα γερμανικά μυδράλια, βούρκωσε στα χρόνια του Εμφυλίου.
Στην καλογυαλισμένη της όψη, η Ιστορία προβάλλει τα ένδοξα πεδία των μαχών, τους παρασημοφορημένους ήρωες και τα λάφυρα της νίκης. Η θαμπή πλευρά της είναι η καθημερινή ζωή της Τασίας, του Μανώλη, της Ρήνης, του Αντώνη, της Μαντού...
Ηθογραφικό, ιστορικό και παράλληλα ερωτικό το μυθιστόρημα της Ελευθερίας Λιαρούτσου πλέκει το φανταστικό με το πραγματικό, ακροβατώντας μεταξύ Ιστορίας και μύθου. Τα ηθογραφικά και λαογραφικά στοιχεία που παραθέτει για τη ζωή στην ύπαιθρο και τα αστικά κέντρα της Κρήτης στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, η κοινωνική διάρθρωση της κρητικής οικογένειας, οι ψυχολογικές διαθέσεις και οι πνευματικές ανησυχίες των νεαρών κοριτσιών της καθυστερημένης ελληνικής επαρχίας αποτελούν μερικά μόνο από τα ψήγματα αλήθειας που πλέχτηκαν μαζί με το μύθο. Η τραγικότητα του πολέμου, της φτώχειας, της αβεβαιότητας για το μέλλον, της καταπίεσης, της Κατοχής και της Αντίστασης έχουν αναπόφευκτα το δικό τους χώρο στην πλοκή του μυθιστορήματος.

Η Ελευθερία Λιαρούτσου, παράλληλα με το πρώτο της μυθιστόρημα, καταθέτει στο αναγνωστικό κοινό τη δική της ερμηνεία για την αθέατη πλευρά της Ιστορίας. Εκείνη που για να την αντιληφθείς, πρέπει να αφεθείς να πετάξεις "Με τα φτερά της αθωότητας".

Editions Entos, 01/2000 broché, 472 pages
960847230X
Critiques
Plus de Eleftheria Liaroutsou Plus
Manto, me tis psyhis ta matiaManto, me tis psyhis ta matia

18,73 €

Explorer les sujets liés :

Langues
Deutsch English Français Ellinika
Panier Plus
0 articles
Liaroutsou Eleftheria
Liaroutsou Eleftheria
Autres titres
Top 50 grec
Classement officiel des 50 meilleures ventes de CD en Grèce !
Faire connaître
 
Faites connaître ce produit à un ami.
Critiques Plus
Ecrire un commentaire pour ce produit!

Copyright © 2001-2024 La Boutique iNFO-GRECE
Powered by Aktigram