Η ζωή είναι πορεία κυκλική - κύκλοι μικροί μέσα σε μεγαλύτερους. Γιατί η Γη είναι μια σφαίρα που γυρίζει κι ό,τι δεν πρόλαβε μπορεί να ξαναρθεί. Η Μάρθα Χατζηγιάννη διανύει τη δική της διαδρομή απ' την παντοδυναμία της παιδικής ηλικίας μέχρι τη διαβρωτική αδυναμία της ωριμότητας.
Υπάρχει άραγε προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο ή τη Μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς; Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος πρέπει να βρει το νήμα απ' την αρχή· μπορεί όμως να ξαναγίνει παιδί; Ένα νεαρό αγόρι θα της θυμίσει πως αν υπάρχουν Μοίρες τότε υπάρχουν και νεράιδες. Μαζί του θ' ανακαλύψει πως το πεπρωμένο του καθενός αρμενίζει μέσα σε μια θαλασσιά ψαρόβαρκα που τη λένε «Solus Creas». E. O.
Η Εύα Ομηρόλη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πρώτο βιβλίο της είναι Οι Αναλφάβητοι του 'Ερωτα Από τον Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία της: Οι Αναλφάβητοι του 'Ερωτα, Οι Παραχαράκτες της Ευτυχίας, Οι Κομπάρσοι της Ηδονής, Σεισάχθεια. |